joi, 27 decembrie 2018

Banca de celule, Stem Sure este singura din Romania care asigura atat recoltarea cat si procesarea celulelor stem intr-un laborator care este acreditat JACIE. Aceasta acreditre permite acceptarea probelor de celule stem la nivel international.
Ca pe piata sa fi liber inseamna ca trebuie sa oferi calitate si inovatie, prin urmare incepand din 2016 a fost adusa in Romania una dintre cele mai performante banci de celule stem din Europa-BIOVAULT, Marea Britanie.Se cunoaste faptul ca au fost efectuate in numar mare de transplanturi.
Banca Stem Sure ofera servicii medicale la stardarde europene in domeniul recoltarii de celule stem hematopoietice si mezenchimale.
In cazul in care copilul va avea nevoie de transplant, banca se ocupa de eliberarea probelor si de transportul acestora la spitalul la care se va efectua acest transplant.Exista deja un numar de transplanturi effectuate pentru care s-au efectuat pasii mentionati anterior.
Transplanturile efectuate pana in present au fost pentru copii ce sufereau de talasemie, in tratarea leucemiei, in tratarea siclemiei, in tratarea neuroblastomului, probe transportate catre centre din Singapore, Germania, SUA, Spania si Marea Britanie sau pentru tratamentul paraliziei cerebrale.Pentru tratamentul paraliziei cerebrale, probele au fost transportate la Centrul Medical al Universitatii Duke din Carolina de Nord, SUA.
Pentru ca exista o buna colaborare intre BIOVAULT si Centrul de Transplant din Sud-Vestul Marii Britanii, au fost efectuate trasplanturi de madusa osoasa.Colaboratorul din Marea Britanie are numeroase facilitati de procesare ale tesuturilor umane, facilitate care sunt utilizate pentru prelucrarea si stocarea sangelui din cordonul ombilical.In present se colaboreaza cu clinici publice si private in cecea ce priveste o gama ampla de teusuturi umane folosite in transplanturi umane.
Eliberarea probelor ce vor fi folosite pentru transplant este ultima etapa a unui serviciu de calitate oferita de o banca de celule stem.
Dupa ce se recolteaza probele de celule stem sunt ambulate de catre personalul maternitatii.Transportul probelor se face cu avionul in cel mai scurt timp de la recoltare cu o companie de curior Probe Biologice Umane, autorizata si acreditata la nivel national si international, TNT.Probele de celule stem nu sunt scanate de aparatul de raze X inainte de a fi transportat cu avionul.
Probele sunt pastrate prin criogenizare la o temperatura de -196 C.Stocarea recipientelor de celule stem se face in vapori de azot, si nu in azot lichid, reducandu-se astfel riscul de contaminare sau de orice alt incident pe durata stocarii probelor in tancurile de criogenizare.
Banca de celule Stem Sure stocheaza 11 recipiente:
- 2 recipiente de celule stem
- 2 recipiente de tesut
- 7 recipiente suplimentare, pentru diferite testari viitoare, inclusiv testarea HLA a compatibilitatii genetice.

Cosmonova . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates