luni, 15 octombrie 2018

Bine ati venit pe la mine. Zilnic intra pe blogul meu unele cititoare interesate mai putin de acesta (despre care afla pur intamplator), cat de umilele mele retete. Vreau sa le dau o reteta de baza pentru briose ale caror forme de silicon fac furori printre cele care gatim de placere. Daca ati scapat primul numar al revistei “Delicii la cuptor” si nici cu alte ocazii promotionale n-ati reusit sa va achizitionati forme (se gasesc totusi in comert, vanati si ofertele Lidl, au avut de vreo doua ori numai de cand stiu eu), veti avea prilejul destul de curand sa cumparati tot cu revista, tavi speciale cu adancituri pentru chifle si briose.  Asadar, reteta mea este aceasta: Ingredientele esentiale la aceste briose, fie ele dulci, fie aperitiv sunt: 3 oua, 2 linguri ulei, 3 linguri generoase de iaurt sau smantana,  un praf de copt  si faina, cateva linguri (adaugati-o ultima, cate o lingura, pana obtineti o compozitie putin mai groasa decat smantana). Briose-aperitiv: la cele de mai sus, adaugati orice va place si condimentati dupa gust. Va recomand sa razuiti mic telemea si cascaval si sa puneti chimen. Sau telemea, dovlecel si verdeata tocata, Sau ciuperci. Sau carne de pui fiarta. Am facut si cu carne tocata de porc, calita cu ceapa si condimentata. Folositi cascaval razuit, mezel si masline, toate combinatiile din ingredientele care va plac merita incercate. Ardeiul rosu le face si aratoase. Briose-desert: la ingredientele esentiale adaugati arome, stafide, alune, fructe confiate, nuci, cacao (aceasta o adaugati peste un sfert din compozitie, separand-o inainte de-a pune toata faina, pudra de cacao va completa consistenta necesara). Daca le faceti bicolore, asezati deasupra partea cu cacao, cum vedeti aici. Aceste briose se fac foarte repede (eu le-am facut din ce mi-a venit in cap sa pun si mi-au reusit din prima, le fac zilnic), cu ce aveti la indemana. Sunt perfecte ca supliment, pentru pachet la serviciu sau la gradi / scoala, la micul dejun si la petreceri, la pic-nic. Va urez succes si pofta buna. This slideshow requires JavaScript.

Cosmonova . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates